7 Mayıs 2013 Salı

Sarı Mini Cooper



Sarı, ışığın, sevincin, üretim ve verimliliğinrengidir. İnsanasevinç ve coşku verir. İlham vericidirBilgiyive bilgeliği ifade eder.Mutfak için oldukçauygundur.
En parlak renk sarıdır. Sarı renk sıcak bir renk olmakla birlikteyeşile kaçan tonları soğuk bir renk gibi algılanır. Bu nedenle, sarı canlılık ve neşenin rengi olduğu kadar, hüznün ve sonbaharın da rengidir. Bu iki zıt etkiyi de içinde barındırdığı için insanda duygu ve zihin karışıklığına neden olabilmektedir. Fazla ilham verici olduğu için zihin karışıklığına neden olabileceğindençalışma odalarında kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca, dinlenme mekanlarıiçin de uygun bir renk değildir.
Sarı renk aynı zamanda geçiciliği de ifade eder. Çok dikkat çekici olması vegeçiciliği ifade etmesinden dolayı taksilerde en çok kullanılan renktir.
Sarı midenin ve sindirim sisteminin de rengidir. İştahı açar, hazımsızlığı vesindirim sistemi rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur. İştah açıcı etkisi ileözellikle iştahsız çocuklar için faydalıdırVücuttaki zehirli maddelerinvücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kanı temizler.
Sarı renk zihin faaliyetlerini arttırır ve insana cesaret verir. Bu nedenle,sorumluluk ve yönetim gerektiren işlerde başarılı olan birinin sarı rengiseviyor olmasına şaşırmamak gerekir. Sarı rengi seven insanlar ilgi çekmekten ve her şeyin kendi kontrollerinde olmasından hoşlanırlar. İşlerinkendi kontrollerinden çıkmasına ise tahammül edemezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder